Kalender

30. September 2018 · Amsterdam, Muziektheater, 20:15

Christoph Willibald Gluck: "Orfeo" 2. Akt

Nederlands Kamerorkest, Chor der Niederländischen Oper
Bejuhn Mehta (Orfeo)

Abschiedskonzert für Pierre Audi

Pressestimmen

...Applaus en bravogeroep bolden ook op toen in de loop van de avond Hartmut Haenchen de zaal groette om als dirigent leiding te geven aan een onderdeel in het feestprogramma.
Haenchen was verrast door de publieksreactie, vertelde hij tijdens afterparty van het afscheidsfeest. “Ze kennen mij nog.” Inderdaad, het is alweer vier jaar geleden dat de vroegere chef-dirigent te gast was aan de Amstel. Nu leidde hij het Nederlands Kamerorkest, het DNO-koor en Bejun Mehta als Orfeo in een schitterend uitgevoerd fragment uit Glucks Orfeo ed Euridice.

... Ondertussen is Hartmut Haenchen bezig om financiële middelen bij elkaar te zamelen om de beeldopnames van de derde cyclus uit 2014 uit te brengen op dvd. Hij wil de toen bijgestelde elementen in de productie toegankelijk maken, zowel scenisch als muzikaal, vanwege het gebruik van de nieuwste partituuruitgaven. Hierdoor zou de Nederlandse Ring-geschiedenis als uniek cultureel erfgoed in drie afleveringen blijven bestaan: de dvd uit 1999, de cd-opnames van 2005 en de afronding uit 2014.
Franz Straatman
Ganzer Bericht
www.operamagazine.nl · 02. Oktober 2018
"Mooi was ook de scène uit Glucks Orfeo ed Euridice, gedirigeerd door Hartmut Haenchen,"...
Ganzer Bericht
Het Parool · 01. Oktober 2018