Kalender

29. Januar 2016 · Helsinki, Music Center, 19:00 Uhr

Wolfgang Amadeus Mozart: Maurerische Trauermusik
Bohuslav Martinu: Lidice
Anton Bruckner: Sinfonie Nr. 5

Helsinki Philharmonic Orchestra

War & Peace - Projekt, BRUCKNER - ZYKLUS

Pressestimmen

... 80-minuuttinen viides sinfonia on kuin neliosainen suurromaani – se jatkuu ja jatkuu. Muutamat yleisöstä lähtivät kolmannen osan jälkeen pois, toiset vaikuttivat haltioituneilta. Sellaista Bruckner on – jakaa mielipiteet täysin.
Minusta kokonaisuus oli onnistunut. Karaktäärit elivät ja etenkin ensimmäisen osan intensiteetti oli kuin liimaa. Toisen osan elokuvallinen teema hekumoi jollain, mitä ei vielä ole. Ehkä sillä rauhalla.
Sonja Saarikoski
Ganze Rezension
Die 80 Minuten lange Fünfte Symphonie ist wie ein vierteiliger großen Roman - es geht weiter und weiter. ... Zuhörer ... sind von den Erhabenen geprägt. Bei einem solchen Bruckner bin ich ganz ihrer Meinung. ... das ganze war erfolgreich. ...
Sonja Saarikoski
Helsingin Sanomat · 30. Januar 2016
Yksinkertainen ele muuttaa yllättävän paljon: kun konsertissa on esittäjän luoma teema, teokset eivät ole vain teoksia, niistä tulee viestejä. Kun saksalaisguru Hartmut Haenchen toi War & Peace -konseptinsa Helsingin kaupunginorkesterin eteen jo toista kertaa, aivot alkoivat heti raksuttaa: miksi Haenchen on valinnut juuri nämä teokset? Mitä hän haluaa niillä sanoa? Korvat avautuivat. Kamarimusiikissa yleiseksi käytännöksi muotoutunutta teemoittamista voisi sinfoniakonserteissa harrastaa selvästi enemmän. Se myös auttaisi perustelemaan paljon soitettua klassisromanttista kantaohjelmistoa.
Sitä paitsi näkökulman avulla tehostettu lähestymistapa tuottaa kiinnostavia tulkintoja, todisti Helsingin kaupunginorkesterin esitys. Jousisointi kiiri ylöspäin hanakasti, soitossa oli asennetta ja puhallinsooloissa sisältöä.
Auli Särkio
Ganze Rezension
www2.rondolehti.fi · 30. Januar 2016